28 Temmuz 2017 Cuma

FİKRİ HAYATA GEÇİRMENİN YOLLARI

Fikri olup da onu bir işe yarar hale sokamamak ile hiçbir fikri olmamak arasında bir fark yoktur. Bu yüzden de, eğer öncelikle yarar hale sokma planınız yoksa, onu ortaya atmayın. Bu sadece zaman ve enerji savurganlığıdır.

Hemen kolları sıvayın

Bir kere durağanlığı kırıp da hareketi başlattınız mıydı, fikir de kendiliğinden hayata geçip uygun olduğu yerdeki talebi karşılamaya yönelir, fırsatlar yaratır, engelleri aşar, karşı çıkışların üstesinden gelir ve mantık kazanır.

Yapacaksanız, yapın

Fikri gerçekleştirmenin en iyi yolu, ona para yatırmaktan geçer. Tasarruflarınızdan bir miktar para çekin ya da borç alın. İşte yükümlülük budur. Yükümlenmek, eylemi yaratır.

Kendinize zaman sınırı koyun, ne kadar kısaysa o kadar iyidir.

“Üç yeni fikir daha üreteceğiz” derdim öğlene doğru ortağıma, “öğlen yemeğinde tartışabiliriz.”

Fikrinizi eyleme dönüştürmek istiyorsanız, yapmanız gereken işlerin listesini çıkartın

Fikriniz için her gün bir şey yapın. Bilgisayarınızı, not defterinizi açın ve bir şeyler yapın. Her gün. Ay sonunda ne kadar ilerlemiş olduğunuzu görüp şaşıracaksınız. Yıl sonunda ise aklınız başınızdan gidecek.

Gemilerinizi yakın

Sezar da başka komutanlar da bir ülkeye saldırdıklarında aynı tekniği uygularlardı. Askerlere, kaçma olanağının ortadan kalktığını göstermek için çarpıcı bir yoldur bu. Ya o ülkeyi fethedecekler ya da öleceklerdir; başka seçenekleri yoktur, bulabilecekleri bahaneler de.

Eğer fikrinizi başkasına satamıyorsanız, kendiniz uygulayın

Thomas Adams, sakız fikrini büyük bir şirkete satmaya çabaladı. Reddedildi. O da kendi başına yapıp satmaya başlayarak, tümüyle yepyeni bir sanayi yarattı. Dört oğlunun her birine bıraktığı miras, birer servetti.

Fikrinizin arkasında durun

Dünyada Hiçbir Şey Israrcılığın Yerini Tutamaz. Yetenek tutamaz; yetenekli ama başarısızlıklardan bol bir şey yoktur. Zenginlik tutamaz; zengin doğup da yoksul ölen birçok insan vardır. Deha tutamaz; ödüllendirilmemiş dehalar, atasözleri gibidir. Eğitim tutamaz; yeryüzü sürünen eğitimlilerle doludur. Şans tutamaz; şansın dönekliği, kralları bile tahtlarından etmiştir.