23 Aralık 2018 Pazar

Başarılı Bir Girişimci Olmak

SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ & UNUTMAYIN TEK GELİR KAYNAĞIMIZ REKLAMLAR & SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ


1 – Girişimci Olmaya Karar Vermek

Aşağıda bir kişinin girişimci olmaya karar vermesine neden olan temel sebepler yer alıyor.

1.Hayat adil değil. Hayat bizim onunla ne yaptığımız ve ne yapabildiğimizdir. Hayat bize sözler vermez ve bize hiçbir şey borçlu değildir. Biz ne yaparsak yapalım olması gereken şeyler olur ve bizim çabalarımızı bir kenara atar. Kimse bize birşey borçlu olmadığı için bizim gidip istediklerimizi kendimiz elde etmemiz gerekiyor.

“HAYAT ADİL DEĞİLDİR, BUNA ALIŞIN.” – BILL GATES

2. Kimse eşit değil. Hayatta her zaman kazananlar ve kaybedenler vardır ve insanın düşünce şekli onu bu iki seçenekten birine tabii eder. Örneğin diğer meslektaşlarına göre daha başarılı futbolcuların her zaman daha değerli olması ve bu yüzden de daha çok kazanması gibi.

3. Kendi kendinizin patronu olun. Tarih bize iyi bir servetin yalnızca başarılı bir şekilde yönetilmiş bir iş ile mümkün olabileceğini göstermiştir. Çalışanlar ise yalnızca iş sahiplerinin daha çok para kazanması için çalışan kaynaklardır. Eğer bir başkası için çalışıyorsanız yalnızca onların hayallerini gerçekleştirebilmek için çalışıyorsunuzdur. İyi bir servet sadece başarılı girişimciler için ulaşılması mümkün bir hayaldir.

4. Zaman en değerli şeydir. Zaman geri alamadığımız tek şeydir. Bu nedenle zaman herşeyden daha iyi bir şekilde planlanılarak yaşanmalıdır. Herşeyin bedelinin zaman olduğunun farkına varın, hiçbir şey bedava değil.

“ZAMAN YAŞAMINIZIN PARA BİRİMİDİR. ZAMAN SAHİP OLDUĞUNUZ PARADIR VE NASIL HARCAYAĞINIZA YALNIZA SİZ KARAR VERİRSİNİZ. AMA EĞER DİKKATLİ OLMAZSANIZ BAŞKA İNSANLAR SİZİN ADINIZA KARAR VERİRLER.” – CARL SANDBURG

5. Yaptığınız işi sevin. Hayatınızın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyorsunuz. Bu nedenle yaptığınız işten keyif almalısınız. Neyi sevdiğinizden ya da seveceğinizden emin değilseniz ” Tutkunuzu Nasıl Bulursunuz? “ başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

6. Hırslı olun. Büyük işler başarmak için bu dünyaya geldiğinize inanın. Kendinizi ne olursa olsun her zaman istediğinizi kazanacağınıza ikna edin. Unutmayın, başarılı olmayı nefes almaktan daha çok arzu etmelisiniz.

7. Sizi kimse umursamıyor. Çoğu insan yalnızca sizden ne koparabileceğini umursuyor. Okulda öğrendiğiniz şeyler gerçek hayatta işlemiyor. Bu nedenle hayata kendi değerinizi katmaya başlamanız gerekiyor. İnsanlar başka insanlara yalnızca kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yetenek ve özelliklere sahipse değer veriyorlar.

8. Kendinize güvenin. Tek başınasınız. Güvendiğiniz insanlar her zaman etrafınızda olmayacaklar. Ki olsalar bile güvendiğiniz insanları başarıya ulaşmada bir basamak olarak kullanmamalısınız. Eğer bir insanı istediğiniz şeye ulaşmak için kullanıyorsanız, aslında bu sizin o kişiyi değil o kişinin sizi kontrol ediyor anlamına gelmektedir. Özgüveninizi artırmak için ” Özgüveninizi Artıracak 23 Öneri “ başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

9. Kendinize yatırım yapın. Kendinize yatırım yapmak için para harcayın. Her kurs, kitap ve seminer sizin bilgi dağarcığınıza ve yeteneğinize ekstra bir değer katacak. Asla öğrenmeyi bırakmayın. Sürekli öğrenin. Hayat boyu öğrenmeyi benimseyerek başarılı olmak için tıklayınız..

10. Bakış açınızı geliştirin. Büyük düşünürlerin fikirlerini ve hayata bakış açılarını örnek alın. Görüşünüzü açın ve kendinizde iyi yönde değişimler yapmak için istekli olun. Bakış açınızı geliştirmek için neye ihtiyacınız olduğunu tanımlayabildiğiniz zaman, düşünme şeklinizi geliştirecek yeni yollar bulmanız daha kolay olacak.

11. Pozitif olun. Hayattaki kötü şeyleri görmek yerine iyi şeyleri görmeye çalışınca hayat daha kolay hale geliyor. Optimizm öğrenilebilir bir şey, siz de öğrenmeye hemen başlayın.

12. Her şey öğrenilebilir. Eğer biri bir şeyi başarabiliyorsa siz de başarabilirsizin; hatta daha iyisini yapabilirsiniz! Sizin için sınırlar belirleyen insanları hayatınızda tutmayın.

Hevesli Girişimci Adayı


Basamak 2, girişimci olmak isteyen biri ile hevesli girişimci adayını birbirinden ayıran prensiplerden oluşuyor.

1.Asla kurban olmayın. Başınıza gelen herşeyi kontrol edemezsiniz fakat başınıza gelen şeylere nasıl tepki vereceğinizi kontrol edebilirsiniz. Negatif çıkışlarınızı minimize etmeye çalışın. Kendinizi ve etrafınızdakileri olduğu gibi kabul edin. İşte o zaman bir şeyleri değiştirecek güce sahip olacaksınız. Size yapılan şeylere odaklanmak yerine sizin kendiniz için ne yapabileceğinize odaklanın. Bir iş kurmak zaten yeterince zorken bir de dünya sanki size karşıymış gibi düşünürek işinizi daha da zor hale getirmeyin.

“GÜÇLÜ, BAŞARILI BİR ADAM ASLA ÇEVRESİNDE OLUP BİTENLERİN BİR KURBANI DEĞİLDİR. KENDİSİ UYGUN KOŞULLARI YARATMALI, KENDİ GÜCÜYLE VE ENERJİSİYLE HERŞEYİ İSTEDİĞİ ŞEKLE KENDİ SOKMALIDIR.” – ORISON SWETT MARDEN

2.Gerçek hayatta sihirli değnek yoktur. Hayatta kestirmelere ya da bağlantılara güvenemezsiniz. Kendinizi bu durumun sizin için farklı olacağına inandırmak sadece aptallık. Çok çalışmak önemli.

3. Kendinize güvenin ve güvenilir olun. Eğer kendinize güvenmezseniz başkasının size güvenmesini nasıl bekleyebilirsiniz? Kendinize ve kararlarınıza derin bir inancınız olmalı. Kendine güven “-mış gibi” yapabileceğiniz bir şey değil. Kendinize gerçekten güvenmelisiniz çünkü birinin kendisine güvenip güvenmediği kilometrelerce öteden kendisini belli ediyor. Kendine güvenmenin püf noktası, herşeyi bilmediğinizi kabullenmektir. Fakat bunu kabullenirken yaptığınız işlerde bütün bildiklerinizi ortaya koymaktan çekinmemelisiniz. İşiniz ne olursa olsun, o işi yapabilecek en iyi kişinin siz olduğunuzu bilin. Olmak istediğiniz kişi olun. İnsanların güvenini kazanmak için verdiğiniz sözleri mutlaka tutun ve yerine getiremeyeceğiniz sözler vermeyin.

“KENDİNE GÜVEN BULAŞICIDIR. TIPKI KENDİNE GÜVENSİZLİĞİN BULAŞICI OLDUĞU GİBİ.” – VINCE LOMBARDI

4. İlk izlenimler kalıcıdır. En iyi olduğunuz şeyle öne çıkın. En ucuzu olmak yerine en iyisi olun! Bununla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız..

5. İzin almak için beklemeyin. Birçok insan düşündüklerinizi harekete geçirmeniz için size destek değil köstek olacaklar. Bu yüzden kendinize tamam komutunu yine kendiniz verin. Başkalarının sizin hayatınızı dikte etmesine izin vermeyin.

6. Büyük adım atın. Ufak şeyler üzerinden ve hatalardan fikir edinip büyük adımlar atın. Asla durmayın. Harekete geçmek bir süreçtir. Asla analizler yaparak kendinizi kaybetmeyin. Bununla ilgili daha fazla bilgi almak için ” Girişimcilikte Hızlı Hareket Etmenin Önemi “ başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

“HAREKETE GEÇMEK ZEKANIN ÖLÇÜSÜDÜR.” – NAPOLEON HILL

7. Risk alın. Bana riske girmeyen bir milyarder gösterin ve ben de size riske girip koca bir servet elde den birini göstereyim. Ellerinizi kirletmekten korkmayın. Düşündüğünüzden daha az kaybedeceğiniz şey var.

8. Altın kural. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de başkalarına öyle davranın.

9. Ertelemek tehlikelidir. Problemleri inkar etmek yalnızca çekilecek acıyı erteler ve genellikle de daha kötü yapar. Önemli kararları ve planları ertelemeyin. Öncelikli olarak yapılması gereken şeylere odaklanın. Herşeyi yapmaya yetecek zaman yoktur fakat en önemli şeyi yapacak zaman mutlaka vardır. Erteleme hastalığından kurtulmak için öncelikle neden ertelediğimizi anlamalıyız. Bunun için ” Neden Erteliyoruz? ” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

“ERTELEMEK FIRSATIN KATİLİDİR.” – VICTOR KIAM

10. Zamanınızı para ile takas etmeyin. Paranızın kölesi olmayı bırakın ve parayı kendi köleniz yapın. Paranızı gereksiz şeylere harcamak yerine size pozitif olarak geri dönüşü olacak şeylere harcayın. Nakit akışı ile para kazanın. Paranın efendisi olmak için tıklayınız..

11. Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. Çoğu insan sizin yüzleştiğiniz problemler ile çoktan yüzleşip onlara çözüm bulmuşlardır. Bu nedenle problemlerine çözüm bulmuş devlerin yanında olmaktan korkmayın. Başkalarını kopyalamak yeni bir şey icat etmekten daha faydalı ve daha az risklidir. Ve daha iyi de sonuç verir.

12. Sosyal olun. İnsanlarla iletişime geçme becerinizin üzerinde çalışmaktan asla vazgeçmeyin. İyi bir dinleyici olun. Daha fazla sorular sorun. Başkalarının neler yaptığı ile ilgilenin. Çevrenizdeki insanlar ile yaratmış olduğunuz her ilişkiyi terbiye edin.

13. Hatalarınızı kabullenin. Hepimiz insanız ve hepimiz yaptığımız şeyi elimize yüzümüze bulaştırabiliyoruz. Yaptığınız hataları ne kadar kolay bir şekilde kabul ederseniz o kadar güvenilir olursunuz. Bir şeyi bilmemekte utanılacak bir şey yok.

“GERÇEK BİR ADAM, HATALARINI KABUL EDECEK KADAR BÜYÜK, ONLARDAN DERS ALACAK KADAR AKILLI VE ONLARI DÜZELTECEK KADAR GÜÇLÜ OLMALIDIR.” – JOHN C. MAXWELL

14. Pazardasınız. Ne iş yaptığınız hiç önemi yok. Siz bir pazarın içerisindesiniz, herkes o pazarın içinde. Bu yüzden pazarlamayı ve satışı öğrenin. Bununla ilgili kendinizi geliştirmek için ” Satış Stratejileri “ kategorimizdeki yazılardan yararlanabilirsiniz.