13 Ocak 2019 Pazar

Akıllıca Çalışmanızı Sağlayacak Hayatınızı Kolaylaştıracak Araçlar

SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ & UNUTMAYIN TEK GELİR KAYNAĞIMIZ REKLAMLAR & SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ



Geride bıraktığımız yüzyılın bizlere öğrettiği en önemli şeylerden birisi, çalışma veriminin ne denli büyük önem taşıdığıdır. 

Çalışma verimliliği, tarımdan tutun da ağır sanayiye kadar artık her alanda kendini çok net bir şekilde göstermiştir. 

Haliyle, teknolojinin ve yazılım dünyasının gelişmesi de, kişisel anlamda çalışma verimini artıracak çok sayıda aracın kazanılmasını sağladı. 

Özellikle bulut sistemler, her an her yerde çalışma sisteminin sürekliliğini sağlayacak araçları ortaya çıkarıyor.

İşte çalışmalarınızdan daha fazla verim almanızı sağlayacak 9 araç;


Boomerang


Boomerang, Gmail kullanıcıları için hazırlanmış bir “plugin” yani eklenti. Bu eklenti, göndereceğiniz e-postaları zamanlamanıza olanak sağlıyor. 

Gece yarısı saat 3’te e-posta yollamak yerine, bu e-postayı sabah gitmek üzere zamanlayabiliyorsunuz.

Box


Artık çalışma saatleri içinde, ofiste olun ya da olmayın, sürekli olarak bir takım dosyaları iş arkadaşlarımızla veya iş ortaklarımızla paylaşmamız gerekebiliyor. 

İşte tam bu noktada, bu dosyaların tamamını kolayca ve güvenli biçimde tek bir havuzda tutmanıza yardım etmek üzere Box yardıma koşuyor. 

Box’un yaptığı işi yapan çok sayıda yazılım bulunmasına rağmen, bu yazılımı öne çıkaran özellik, kapsamlı güvenlik özelliği ve tüm dosyalara yapılan erişimlerin dahi kayıt altında tutuluyor olması. Box sayesinde, hangi dosyaya kim, ne zaman ulaşmış öğrenebilirsiniz.

Calendly


Son yıllarda verimlilik amacıyla üretilen yazılımların en büyük handikabı, karmaşık yapı sebebiyle işleri kolaylaştırmaktan ziyade daha fazla vakit kaybına sebep olmaları. 

Calendly, tam bu noktada devreye girerek, günlük planlarınızı olabilecek en basit şekilde planlamanızı sağlayacak bir altyapı sunuyor.

Attendify


Etkinlik, toplantı veya konferans düzenlemek çoğu zaman bir işkenceye dönüşebiliyor. 

Artık Facebook’tan gelen bir yığın etkinlik davetine bile bakmadığımız düşünülürse, Attendify, tam olarak aradığınız etkinlik aracı. 

Attendify, etkinliğinize özel bir sosyal mecra oluşturarak kapsamlı bir hizmet sağlıyor.

LastPass


LastPass, bildiğimiz bir hizmeti daha güvenli bir biçimde sunuyor. İnternet ortamındaki şifre karmaşasından kurtulmak ve buna rağmen hala güvenli kalmak için kullanılabilecek en doğru araçlardan birisi.

When I Work


Çalışanlarınıza toplantı saati verip, toplantı saati geldiğinde de onları yarım saat bekletiyorsanız, “işler neden yolunda gitmiyor?” sorusunu sormaya çok da hakkınız yok demektir. 

When I Work, çalışanlarınızla olan toplantılarınızı ve görüşmelerinizi nitelikli bir şekilde yönetmenizi sağlıyor. Bunun yanında, işe alım görüşmeleri için kullanmanız da son derece mümkün.

LeadPages


‘Landing page’, yani Türkçedeki en yakın anlamıyla karşılama sayfası, son yıllarda sosyal kampanyaların veya etkinliklerin önemli bir parçası haline gelmiş durumda. 

LeadPages, karşılama sayfalarınızı kolayca ve optimum sürede hazırlamanızı sağlıyor.

UberConference


UberConference, biraz daha spesifik bir hizmet sağlıyor. Şirket konferansları gerçek anlamda bir karmaşaya sebep oluyorsa, UberConference ilacınız olmaya gerçekten aday. 

Uzak bağlantılı konferansları olabilecek en basit yapıya kavuşturan UberConference’ın tanıtım videosu, verdikleri hizmetin neleri kolaylaştırdığını çok iyi anlatıyor.

Dijitalleşen dünyada işlerinizi organize etmenize yarayabilecek bir sürü uygulama ve program bulabilirsiniz. 

Aşağıda sizler için derlediğimiz 4’ü iş 4’ü de ev hayatınızda olmak üzere kullanabileceğiniz 8 güzel aracı paylaşacağız.

Bu araçlar tamamen “kolaylık” sağlamak amaçlı araçlar olarak derlendi, birbiriyle çok alakasız araçlar da olsa hepsi ilham verici ve hayatınızı kolaylaştırıcı uygulamalar.

İş hayatında kullanabilecekleriniz:


Podio (Ücretli): Freelancer, küçük işletme sahibi veya büyük bir firmada yönetici olun, Podio sizin için bütün taskları görebileceğiniz bir ortam sunar. 

Masaüstünde, mobil cihazda ve tablette kullanabileceğiniz güzel bir araç. 

Kullanıcılara çalışma alanı oluşturma, taskları işaretleme, proje atama, dosya paylaşma ve yorum ekleme gibi özellikler barındırıyor.

Sürükle-bırak özelliğinden dolayı programcı olmayanlar bile kolaylıkla kullanılabilir.

Asana (Ücretli): Esnek yapılı veya kırmızı çizgileri olamayan firmalar için kullanışlı bir uygulama. Kullanıcılar yönetici iznine gerek duymaksızın yeni proje açabilir, task oluşturabilir veya update çıkabilir.

Planet Soho (Ücretli): Küçük işletme ve freelancer’lar için kullanışlı bir araç. Online fatura hazırlama ve gönderme işlevlerini de barındıran uygulama ayrıca proje yönetimi envanter kontrolü, CRM , e-posta ve takvim işlevlerine de sahiptir. 14 günlük deneme sürümünü inceleyebilirsiniz.

Flow (Ücretli): Çok yönlü task yönetimi programlarından bıktıysanız basit kullanıcı arayüzüyle Flow’u inclemenizi öneririm.

Yazılım, yöneticiye, taskları atama, düzenleme ve öncelik belirleme izni verir. Ayrıca kimin neyi görebileceğini de belirleyebilirsiniz.

Ev işlerinizde kullanabilecekleriniz:


Home Routines (Ücretli): Evde yapacaklarınızı düzenli bir to-do list şeklinde sunan güzel bir mobil uygulama. Uygulama haftalık veya günlük checklist oluşturma özelliği barındırır. Uygulama şimdilik sadece AppStore’da bulunuyor.

Houzz (Ücretsiz): Kullanıcı ve ev ve ofis tasarımcılarını birleştiren güzel bir araç. Sistem üzerinde birbirinden güzel ev ve ofis tasarımlarını bulacaksınız. Bunlardan beğendiğiniz olursa da Houzz sizin için en yakında tasarımcıları bulmanıza yardımcı olacaktır.

Coach.me (Ücretsiz): Eski adıyla Lift yani Coach.me sizlere bireysel koçluk hizmeti sunmaktadır. Websitesi ve mobil uygulaması sayesinde evdeki boş vaktinizi yeni şeyler öğrenerek değerlendirebilirsiniz.

Snapguide (Ücretsiz): Evinizi değiştirme veya güzelleştirme gibi bir amacınız var ama profesyonel bir yardım almadan bunu yapmanızın imkansız olduğunu düşünüyorsanız Snapguide sizin için kullanışlı bir araç. 

Uzmanların uygulamalı çalışmalarını websitesi veya mobil uygulaması üzerinden takip ederek kendinizi geliştirebilirsiniz.