9 Mayıs 2019 Perşembe

Az Sermayeli İşler Arasından Sizin Tercihiniz Hangisi?

SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ & UNUTMAYIN TEK GELİR KAYNAĞIMIZ REKLAMLAR & SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ

Tam zamanlı iş fikri size uygun değilse, kendi işinizi kurmak gibi sürekli güçlenerek artan bir isteğiniz varsa ancak az sermaye birikiminiz nedeniyle kendinizi dizginliyorsanız; belki de büyük bir yanlış yapıyorsunuzdur!
Çevrenize her baktığınızda problem ya da eksiklik olarak nitelendire bildiğiniz tüm unsurları kendi iş fikrinize dönüştürebilirsiniz. Girişimciliğin ruhunda yaratıcılık yatsa da basit fikirler her zaman en çok tutanlardır, önemli olan eksikliği görmek ve fayda sağlamaktır. Kendi iş fikrinizi bulmakta zorlanıyorsanız, denenmiş ve başarılı sonuçlanmış düşük sermayeli işler listelerine de göz gezdirebilirsiniz.
Az sermayeli iş fırsatları arasından seçim yaparak sizi en çok yansıtan, en başarılı olabileceğiniz ve aynı zamanda para kazanmak için farkınızı konuşturabileceğiniz işler hayatınızı değiştirebilir. İş kurmak için illa ki yüksek bütçeli fikirlere yönelmek zorunda olmadığınızın, küçük sermayeli işler de yapabileceğinizin ve üstelik yüksek kar elde edebileceğinizin kanıtı olan işler sizleri bekliyor!

Halı Yıkamacı Dükkanı Açmak

Elektrik süpürgeleri de bir yere kadar! Ev temizliği söz konusu olduğunda asla taviz vermeyen kadınlar aile sağlığının da en sıkı savunucuları! Dolayısıyla size göre eviniz bal dök yıka kıvamında olsa dahi o halıların içinde biriken ev tozu akarlarının, pisliklerin ve tozların giderilmesi gerekiyor. Dip temel temizlik yapıldığında halılar yıkama dükkanına gönderilince evin kokusu bile değişiyor. Bu şekilde düşünen yalnızca biz olmadığımız için halı yıkamacı dükkanı açmak az sermayeli iş fikirleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak yorumlanıyor.
Halı yıkamacı dükkanı açarak siz de nüfusu yoğun mahallelerde ya da işlek konumlarda yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Bir aracınız varsa bu aracı teslimat için kullanabilir, çok da pahalı olmayan halı yıkama makineleri alarak kendi iş fikrinizden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Müşteri ilişkilerinizi sıkı tutarsanız, SMS pazarlama tekniklerinden yararlanırsanız ve hatta Instagram sosyal medya platformunda tanıtımınızı yapıp kampanyalarınızı duyurursanız sevgili kadınların dikkatini çekme yarışını önde tamamlayabilirsiniz. Halı yıkamacı dükkanı açtığınızda bir kitleniz oluşacağı için işlerinizi koltuk yıkama hizmeti ile de çeşitlendirebilirsiniz. Böylece talep dahilinde koltuk yıkama hizmeti verdiğiniz müşterilerinizin halılarını da alıp dükkana geri dönebilirsiniz!

Al Sat Yapmak

Geçtiğimiz günlerde al sat yapmak ile ilgili çok detaylı bir yazıyı sizlerle paylaştık. Ürünleri piyasa değerinin altında satın alıp üzerine kârınızı koyarak müşterilerinize satış yapmanız prensibine dayanan al sat yapmak, küçük sermayeli iş fikirleri arasında yer alır. Al sat yapılabilecek ürünler arasında tercih yaptığınızda, ki bu tercihi yaşadığınız yer, internete olan hakimiyetiniz, belirlediğiniz satış yöntemi ve sermayeniz doğrultusunda yapmalısınız, yüksek kazanç elde etme fırsatına sahip olabilirsiniz. Al sat yaparak para kazanmak için akıllı saatlerden otomobil aksesuarlarına, ev yemeklerinden birbirinden farklı takılara, arsalardan evlere kadar birçok alternatifiniz olacaktır. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Al Sat Yaparak Para Kazanmak İsteyenlere Özel Öneriler makalemize göz gezdirebilirsiniz.

Butik Hamburgerci Açmak

Butik hamburgerciler fastfood kültürünü gurme kalitesine taşımanın yolu olabilir.
Gençlere hitap etmek ve göreceli olarak daha yüksek sermaye birikiminizi değerlendirip yatırım yapmak istiyorsanız son yılların gözdesi olan butik hamburger dükkanı açmayı düşünebilirsiniz. Yaklaşık 25 m2’lik bir dükkan bularak farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin en işlek caddelerinde ve en elit konumlarında açılan butik hamburgerciler ciddi bir gelir elde etmektedir. Bayilik veren firmalar incelendiğinde de en çok tercih edilen dünya devlerine, bu küçük sermayeli iş fikri ile kafa tutabilirsiniz. Elbette kar oranınız onlar kadar olmayabilir ancak işletmenizi açtığınız lokasyonda kısa sürede markalaşmayı başarabilirsiniz.
Butik hamburgerci açarak damak zevki gelişmiş veya farklı lezzetleri denemek isteyen kişileri müdaviminiz haline getirebilirsiniz. Eğlenceli ve bir o kadar da karlı bu iş fikri ile çok daha kar etmek isterseniz yalnızca sizin işletmenize özel hamburger çeşitlerinizi çıkarabilirsiniz. Gerçek anlamda başarılı olmak ve para kazanmak isterseniz alanında en iyi ustayı bulmalı ya da ortağınızı ustalar arasından seçmelisiniz. Menünüzü hazırlarken hem Türk damak tadına uygun hem de sıra dışı lezzetleri eş zamanlı olarak düşünmelisiniz. Evlere servis yapar ve işletmenize gelen müşterilerinizi lezzetinizle de hizmet kalitenizle de etkilerseniz hamburger dükkanı açmanın tüm avantajlarını yaşayabilirsiniz. İşletmenizin konumu, alanı ve ürün çeşitliliğinize bağlı olarak almanız gereken mutfak aletlerine yaklaşık 50 bin – 100 bin TL arasında yatırım yapmanız gerekebilir.

Meyve Suyu Barları Açmak

Hem karlı hem sağlıklı bir iş fikri; Meyve Suyu Barları
Sıcak yaz günlerinde iç ferahlatan kışın ise vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri sunan taze meyveler sizin yeni işiniz olabilir. Meyve suyu barları açmak için yüksek bir sermaye gerekmez. Düşük sermayeli iş fikirleri arasında yer alan meyve suyu barları, personel çalıştırmanıza gerek kalmadan size karlı bir kapı açabilir. Farklı lezzetleri sunarak ve mümkün olduğunca işlek bir konuma yerleşerek siz de bardağı 5-10 TL arasında satılabilen meyve sularının kar marjının avantajlarını yaşayabilirsiniz. Meyve suyu barı açmaya karar verirseniz faaliyet göstereceğiniz il, ilçe özelinde egzotik meyvelerle de ürün çeşitliliğinizi arttırabilirsiniz. Meyvelerinizin arasına mango, ananas ve avokado çeşitler de eklediniz mi değmeyin keyfinize!
Kar marjı yüksek olan tariflerle sağlıklı beslenmek ve ihtiyacı olan enerjiyi taze meyvelerden almak isteyen kitlenizi memnun edebilirsiniz.

Balık Büfesi Açmak

Sahillerin vazgeçilmez işletmesi; Balık Büfesi
Özellikle denize kıyısı olan şehirlerde balık oldukça sık tüketilen bir gıdadır. Ancak balık pişirmek başlı başına bir derttir; kızartması yapılsa tüm ev kokar, buğulaması yapılsa herkes yiyemez, fırına atılacak olsa yok puluydu yok temizlenmesiydi derken bezdirici bir hal alır. Bunun içindir ki balık restoranları her geçen gün yaygınlaşır. Fakat sorun da burada başlar, balık restoranlarına gitmek biraz cesaret ister. Özellikle denize nazır bir konumda bulunuyorsa o restoran gelecek hesabın ne kadar olacağı korkusu balığın lezzetini geride bırakır. Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede balık ekmek kültürünün ‘belli başlı yerler hariç’ yeterince yaygın olmaması küçük sermayeli işler arayışında olanların yüzünü güldürür.
Nitekim Türkiye’deki bu açık büyük firmaların da gözünden kaçmamıştır. Yaklaşık 50 bin TL sermaye ile bayilik veren firmalar giderek artmaktadır. Ancak balık büfesi açmak ve hazırladığınız balık ekmeklerle işletmenizin önünde kuyruklar oluşsun istiyorsanız illa ki büyük firmalardan bayilik almak zorunda da değilsiniz. Neticede büyük firmalar bayilik bedeli ile marka bilinirliğini size satıyor, birçok sektörde bayilik almak en mantıklı yol olsa da, söz konusu balık ekmek olduğunda maharet el lezzetine kalıyor. Dememiz o ki; siz de 20 bin TL dolayında sermayenizi değerlendirmek isterseniz yaz kış satış yapabileceğiniz lokasyonlarda kendi balık büfenizi kurabilirsiniz.

Kadınlara Özel Spor Merkezi Açmak

En yeni iş fikirleri arasında yer almasa da kadınlara özel spor merkezi açanların karlılığı tüm girişimcileri imrendiriyor. Her yaştan kadının akın akın üyelik yaptırdığı kadınlara özel spor salonlarında sınıf dersleri kadar bireysel antrenmanlar da talep görüyor. Gençler her mevsim fit kalmak ya da kilo vermek için; orta ve ileri yaş kadınlar da sosyalleşip sağlıklarını korumak için spor salonlarına gidiyor.
İşletmenizi açmaya karar verdiğiniz lokasyondaki kadın nüfusuna dikkat ederseniz, yanınıza kadın bir ortak bulursanız bu sektörün duayenlerinden olan firmalardan bayilik alabilirsiniz. Ortalama 50 bin TL sermaye ile yapılabilecek işler arasında yer alan bu girişimcilik fikri kısa, orta ve uzun vadede sizin lehinize sonuçlanacaktır. İşletmenizin başarısını arttırmak isterseniz sosyal medyada profil açabilir, dönemsel indirim kampanyaları düzenleyebilir, müşterilerinizin geçirdikleri değişimi onlardan izin alarak sergileyebilir ve kısa sürede hayalinizdeki işin başında olduğunuzu fark edebilirsiniz. 

Çocuklar İçin Aktivite Merkezi Açmak

Çalışan anne ve babalar için harika bir işletme: Çocuklar İçin Aktivite Merkezleri
Yaklaşık 50 bin TL sermaye ile çocuklar için aktivite merkezi açabilirsiniz. Çocukları seviyorsanız, onların güvenliğini önceliklendiriyorsanız bir de işletmenizin hijyen standartlarını yüksek tutmayı başarabilecekseniz ebeveynlerin yeni gözdesi haline gelebilirsiniz. Şehir yaşamının yarattığı olumsuzluktan çocuklarını uzak tutmak isteyen ve arada bir de olsa çocuklarının farklı deneyimler yaşamasını isteyen ebeveynlerin aktivite merkezlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz.
Farklı yaş gruplarına özel eğitici ve öğretici oyunlar kurgulayarak, konusunda uzman profesyonelleri işe alarak çocuklarla neşeli ve bir o kadar da hareketli günler geçirebilirsiniz. İşletmeniz uygunsa ebeveynlere satış yapabileceğiniz bekleme alanları oluşturabilir ya da aktivite merkezinde doğrum günü gibi özel kutlamalar için organizasyonlar düzenleyebilirsiniz.
Çocuklar için aktivite merkezi açmak istiyorsanız lokasyon seçiminize her zamanki gibi özen göstermelisiniz. İşlek lokasyonlar ya da AVM’ler bu aşamada önceliğiniz olmalı, ancak yüksek kira bedelleri sizi yoracaksa rahat ulaşılabilir lokasyonlara da yönelebilirsiniz. Böylece hem hafta içi hem de hafta sonu çocukları ile kaliteli zaman geçirmek ve çocukları sosyalleşsin isteyen ebeveynlerin tercihi haline gelebilirsiniz.

Spor Hocalığı Yapmak

Spor salonu açacak sermayeye sahip olmayanlar için bir fikir; Spor Hocalığı
Spor salonu açacak sermayenizin olmaması spor eğitmenliği yapıp sektöre adım atmanıza engel olmaz. Küçük sermayeli işler arasında sayılan hatta sermayesiz işler kategorisine giren spor eğitmenliği için siz de zaman kaybetmeden girişimlerinize başlayabilirsiniz. Elbette uzmanlık gerektiren bu iş fikrini hayata geçirebilmeniz için arkanızda sağlam referanslarınızın bulunması gerekebilir. Geçmiş dönemde spor eğitmenliği tecrübeniz varsa, bu işin eğitimini aldıysanız, kendi işinizin sahibi olmak istiyor ancak ne yazık ki sermaye yetersizliğine teslim oluyorsanız yola daha küçük adımlarla çıkabilirsiniz. Sizi tercih eden kişilerin hayatını değiştirmek ve onları daha sağlıklı hale getirmek için çalışırsanız eğitmenlik ücretinizin saat başı fiyatını ciddi oranda arttırabilirsiniz, sonrasında neyse asıl girişimcilik hayaliniz onu gerçekleştirecek sermaye birikimine kavuşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Ajansı Kurmak

Son Zamanın Modası; Dijital Pazarlama Ajansı
İnternet dünyayı da dünyalıları da esir aldı. Alışveriş alışkanlıklarımızdan toplumsal görüşümüze, çalışma düzenimizden giyim tarzımıza her şey internetin etkisinde kalmaya başladı. Şirketler için ise internet hem bir fırsat hem de büyük bir dezavantaj yarattı. Gelişemeyen ve internete has kurallara ayak uyduramayan işletmeler maalesef teker teker kepenk indirmeye başladı.
İnternet tüm işletmelere bir bakıma fırsat eşitliği sağladı, internetteki dijital izlerini çoğaltan, web sitesi ile milyonlarca kişiye erişme fırsatı yakalayan ve sosyal medyada marka sadakatini arttıran firmalar tüketicilerin vazgeçilmezleri haline aldı.
İnternet ve çevresinde gelişen dijital pazarlama yöntemleri önem kazanınca reklam ajansları da kabuk değiştirmeye başladı. Artık dijital pazarlama ajansları kaliteli hizmet verdikleri takdirde birçok firmadan iş alabilir hale geldi. Dijital pazarlama ajansı dediğimizde aklınıza dizilerdeki devasa ofisler gelmesin, başlangıçta yalnızca şirket kuruluşu yapmanız ve kendinize sanal ofis gibi uygun alternatiflerin avantajını sunmanız yeterli.
Siz de dijital pazarlamanın en azından bir dalında uzmanlaşmışsanız, müşteri ilişkileriniz iyiyse, pazarlama ve satış benden sorulur diyenlerdenseniz ajansınızı kurmamanız için hiçbir nedeniniz yoktur. Komplike yatırım gerektirmeyen ve küçük sermayeli işler arasında yer alan dijital pazarlama ajansı açmak size hayatınızın fırsatını sunabilir. İlk olarak spesifik bir sektör belirler, o alanda referanslarınızı güçlendirir, sizinki gibi küçük ancak yenilikleri takip eden kardeş ajanslarla iş birliği yaparsanız dijital dünyanın karlılığını yaşayabilirsiniz.

Çiğ Köfte Bayiliği Almak

İlk aklınıza gelen fikir; Çiğ Köfte Bayiliği
Az sermayeli işler hakkında yazılan tüm yazılarda isteseniz de istemeseniz de çiğ köfte bayilik önerisiyle karşılaşırsınız. Bu karşılaşma rastlantı da değildir, çiğ köfte bayilikleri yatırımları oldukça az sermaye gerektirir ve çiğ köfte sevilen bir lezzet olduğu için sürümden kazandırır. İşlek lokasyonlarda açılan, içli köfte, içecek alternatifleri gibi lezzetlerle çapraz satış olasılığı arttırılan çiğ köfte bayilikleri sahiplerine yüksek kazanç elde etme imkanı sunar.
Çiğ köfte bayiliği almak isteyenler ücretsiz bayilik veren firmalar ile de düşük bütçe ile bayilik veren firmalar ile de karşılaşabilir. Marka bilinirliğine önem verenler ortalama olarak 30 bin TL sermaye ile anahtar teslim bir işletmenin sahibi olabilir. Çiğ köfte bayilik açarak para kazanmak isteyenler işletme hijyenine önem vererek, müşteri memnuniyetini önemseyerek, hızlı servis sunarak ve evlere paket servisi vererek beklentilerinin üzerinde bir karlılık yaşayabilirler.

Solucan Gübresi Üretimine Başlamak

Popüler ama kirli bir iş fikri; Solucan Gübresi Üretimi
Az sermaye ile çok kazandıran işler kategorilerinin yıldızlarından biri ile karşınızdayız. Solucan gübresi faydaları organik tarımın ön plana çıkmasıyla birlikte giderek daha cazip hale gelmiştir. Gıda atıklarının solucanların sindirim sistemlerinden geçmesi yoluyla elde edilen solucan gübresi; yüksek besin değerleri ile son yıllarda organik tarım yapanların vazgeçilmezleri arasına girmiştir.
Kırmızı Kaliforniya solucanı tedariki ile başlayan solucan gübresi üretim süreci uygun koşullar sağlandığı takdirde girişimcilere yüksek karlılık sunabilir. Topraktaki PH dengesini düzenleyen, ürünlerin daha lezzetli olmasını sağlayan, bitki köklerini güçlendiren, bitkilerin direncini yükselten ve toprakta bulunan zararlı bakterileri ortadan kaldıran solucan gübresi üretimi, küçük sermayeli iş fikirleri arasında en zahmetsiz olanların başında gelir.
Solucan gübresi üretimi maliyeti, üretim tesisinin büyüklüğü doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Devlet teşvikleri de alınabilen bu iş fikri için yatırım yapmak isteyenlerin başlangıç aşamasında 5 bin TL ila 10 bin TL arasında sermayeye sahip olması yeterli gelir. Solucan gübresi üretimi solucan yetiştiriciliği ile de desteklendiği takdirde girişimcilere hatırı sayılır oranda kar bırakır. Tesis büyüdükçe yatırım maliyeti artsa da solucan gübresi yetiştiriciliğinin her halükarda karlı olduğu gerçeği yadsınamaz.

Yarasa Gübresi Satmak

Personeli gece çalışsın isteyen patronlar için; Yarasa Gübresi Üretimi :)
Gübre üretimi ve satışı ile ilgili ilk önerimizi sunmuşken yarasa gübresinden bahsetmemek olmazdı. Yarasa gübresi üretimi yaparak para kazanmak organik tarım yapanlara hitap etmeyi düşünenler için az sermaye ile yüksek kazanç sunan iş fikirleri arasında yer alır. İçerdiği vitaminler ve mineraller nedeniyle organik tarımın olmazsa olmazları arasında yer alan yarasa gübresi aynı zamanda magnezyum, demir, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengindir. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarına satış yapmayı düşünen girişimciler bütçeleri ile orantılı olarak mağara kapatabilirler ya da yarasa evleri yaptırarak bu ürünü toplama ayrıcalığına erişebilirler. Bu fikir önceden tuttu, yine tutabilir, bizden söylemesi…

Danışmanlık Hizmetleri Vermek

Uzmanlığınız ile gelir elde edin; Danışmanlık Hizmetleri
İsterseniz freelance olarak sermaye harcamadan isterseniz şirketinizi kurarak düşük sermayeli iş fikirleri arasında yer alan danışmanlık hizmetlerini sunmaya başlayabilirsiniz. Bu iş fikrini hayata geçirmek için farklı alanlarda uzmanlıkları bulunan kişilerle ortaklaşa projeler alabilir ya da kendi uzman olduğunuz alanda deneyimlerinizi ve bilgi birikimlerinizi ihtiyaç duyanlara aktarabilirsiniz. Sizin tarafınızdan belirlenen ücret aralıkları ile hedef kitlenizi ayrıştırma ayrıcalığına da danışmanlık hizmetleri ile kavuşabilirsiniz. Danışmanlık hizmetleri verecekseniz sosyal medya platformlarında mutlaka var olmalısınız. Özellikle iş dünyasının ritminin tutulduğu LinkedIn platformunda kendinize geniş bir çevre oluşturabilirsiniz. Bilgi ve deneyimlerinizi aktaran blog yazıları ve farklı içerikler hazırlayabilir, kendinize bir Youtube kanalı kurabilir ya da freelance sitelerine danışmanlık ilanı açarak faaliyetlerinize zaman kaybetmeden başlayabilirsiniz.