9 Mayıs 2019 Perşembe

Üreten Türkiye İçin Üretim Odaklı İş Fikirleri

SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ & UNUTMAYIN TEK GELİR KAYNAĞIMIZ REKLAMLAR & SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ



Türkiye’nin ekonomik sorunlarını kalıcı olarak geride bırakması için yapısal reformlar bu günlerde sıklıkla gündeme taşınıyor. 

Tüketen bir toplumdan üreten bir topluma dönüş yapılması için zorlu ancak bir o kadar da aydınlık bir süreç yakında görünüyor. 

Herkesin üreten bir toplum fikrine odaklanabilmesi için üretim odaklı iş fikirlerini içeren bir liste de biz hazırladık. “Ne üretebilirim?” diye düşünen herkese uygun bir ürün bulunan, hali hazırda piyasası bulunan üretilebilir ürünleri geleceğin üreticilerine sunuyoruz.



Üretim yapmak Türkiye dahil tüm dünya ülkelerinin güçlü olmasının ardındaki en önemli unsurlardan biridir. Ekonomik anlamda refah seviyesinin arttırılması ve toplumsal huzurun sağlanması için üretim odaklı iş fikirleri her zamankinden önemli hale geliyor. 

Ülkemizin hem bugünü hem de geleceği için bu günün girişimci ruhlarına geleceği parlak iş fikirleri ekmek

Tarımsal üretim ve sanayi üretimi özelinde yapılan çalışmalarla içerisinde bulunan zorluklar aşılabilir, ülkemizin siyasi arenada gücü artabilir ve belki de en önemlisi halkımızın hayat kalitesi yükseltilebilir.

Ekonomik kalkınma sağlanması ve üretim toplumuna geçilebilmesi için yalnızca hükumet yetkililerin atacakları adımlardan medet ummak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. 

Girişimciler üretim odaklı iş fikirlerine yönelerek hem kendi bütçelerini hem de ülke ekonomisini rahatlatabilirler. Bu yazımızda üretim odaklı iş fikirleri önerilerini bulabilirsiniz.

Binlerce Yıllık Meslek: Tarımsal Üretim Planlayanlar İçin İş Fikirleri


Üretimin atası tarım! Dünya ne kadar teknoloji üretirse, teknolojiden uzak olan ürünler de o kadar değerleniyor. 

Siz son teknolojinin imkanlarını kullanarak domates üretirseniz, geleneksel yöntemler ile üretilen domatesin değeri de artacaktır. “Ben topraktan uzaklaşmam” diyenler için, tarım odaklı iş fikirlerine göz atalım.

Akdeniz Ülkelerinin İmzası: Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytinyağı Üretimi


Etrafında zeytinler bulunan bir kaseye zeytin yağı doluyor. Yakın çekim.
Ülkemizde dört mevsim yaşanıyor ve verimli topraklarımız birçok şifalı bitkiye kucak açıyor. Son yıllarda üretimi azalan ancak faydaları saymakla bitmeyen zeytin en karlı tarımsal üretim iş fikirleri arasında yer alıyor. 

Zeytin yetiştiriciliği girişimciye yüksek karlılık bırakabiliyor ve zeytinin ticari olarak değerli bir ürün olması girişimcilerin avantajlarını arttırıyor. 

Sofralık zeytin üretiminin yanı sıra zeytinyağı üretimi imkanının da bulunması zeytin yetiştiriciliği iş fikrinin tercih edilebilirliğini arttırıyor. 

Zeytin yetiştiriciliğinin tüm faydasını sağlamak isteyen girişimcilerin ise markalaşma sürecine odaklanmaları gerekiyor. Zeytinyağı ihracatı usulüne uygun tanındık bir marka ile gerçekleştirildiği takdirde bölgesel kalkınmaya katkı sunulmuş oluyor.

Uzak Doğudan Gelen Bir Üretim Fikri: Bambu Yetiştiriciliği


Çok iyi nem çekmesinin yanı sıra iç ve dış giyim ürünlerinin, banyo takımlarının, havluların, yazlık giysilerin, mutfak gereçlerinin ve hatta yalıtım malzemelerinin üretiminde kullanılan bambu bitkisinin yetiştiriciliği tarımsal üretim odaklı iş fikirleri arasında yer alır. 

Verim alınabilmesi için sabırlı olmayı gerektiren bu iş fikri yüksek kazanç getirebilir.

Bir Tekstil Ülkesinin Vazgeçilmezi: Pamuk Yetiştiriciliği


Tekstil sektörünün sürekli ihtiyaç duyduğu pamuk hammaddesi yetiştiriciliği ülkemizde son dönemde dramatik bir düşüş yaşıyor. Halbuki ülkemizde yetişen pamuklar kalitesi ile tekstil sektörünün gelişmesini sağlıyor. 

Tarımsal üretim odaklı bu iş fikrini hayata geçirenler tekstil sektörüne ürünlerini satarak aynı anda birçok sektörün hareketlenmesini de tetikliyor.

Son Yıllarda Popüler Olan Bir Üretim: Kinoa Yetiştiriciliği


Besleyici ve bir o kadar da lezzetli olan kinoa bitkisi uygun şartlar sağlandığında ve doğru teknikler uygulandığında ülkemizde de yetişebiliyor. 

Yüksek oranda protein barındıran bu bitkinin beslenme programlarına sokulması uzmanlar tarafından ısrarla tavsiye ediliyor. 

Kinoanın hem yerel ihtiyacı karşılaması hem de ihraç edilebilme potansiyelinin yüksekliği kinoa yetiştiriciliğini karlı iş fikirleri arasına sokuyor.

En Güzel Kokulu Üretim Fikri: Lavanta Yetiştiriciliği


Mor renkli mis kokulu lavantalar tarımsal üretim odaklı iş fikirleri arayışında olanlara göz kırpıyor. Lavantanın yağı, yaprakları ve çiçek olarak kendisi satışa sunulabiliyor. 

Lavantayı işleyen girişimcilerin kazançları artıyor ve lavanta üretimi iş fikri karlılığını sürdürüyor.

Sanayi Üretimi Hayal Eden Girişimciler İçin İş Fikirleri


Sanayi üretimine odaklanmak isteyen yeni nesil girişimciler için de fikirlerimiz var. Hali hazırda yurt içinde ve yurt dışında satılabilir piyasası olan ürünler için bir liste hazırladık. Her fikri gerçeğe çevirmenin şartları farklı. 

Bazı ürünler için nispeten daha mütevazi sermayelere ihtiyacınız olabilecekken, diğerleri sizden büyük miktarlarda yatırım bekleyecektir. Size düşense, şartlarınıza en uygun fikri bulup üretime odaklanmanız.

Otomotiv Üretimi İle Meşhur Bir Ülke İçin: Lastik İmalatı


Bisikletler, motosikletler, binek araçlar, uçaklar, kamyonlar ve tırlar… Araçların olmazsa olmaz parçaları arasında yer alan lastiklerin imalatı sanayi üretimi odaklı karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. 

Sanayi üretimi yapılması hedefleniyorsa gerektiğinde teşviklerden de yararlanılabiliyor. Kauçuk sanayindeki gelişmeler diğer birçok ürün kaleminin ithalat edilme gereksinimini de azaltıyor.

İtalyanlara Rakip Olabileceğimiz Bir Sektör; Mobilya Üretimi


Koltuklar, sandalyeler, masalar, mutfak dolapları, banyo takımları, yatak odaları, bahçeler ve işletmeler için özel olarak üretilen mobilyalar girişimcilerin kazançlarını arttırabilir. Kaliteli ham madde kullanılması ve markalaşma ile mobilya sektörünün tüm karlılığı yaşanabilir. 

Ancak mobilya üretimi söz konusu olduğunda tasarımın öneminin de göz ardı edilmemesi gerekir. Mobilya üretimi yapmayı düşünenlerin markalaşmak için tüm fırsatları değerlendirmeleri önerilir.

Gelenekten Geleceğe Bir İş Fikri; Deri Ürünleri İmalatı


Tekstil sektörünün bir alt dalı olarak ifade edilen deri ürün imalatı, dört mevsim turistin ağırlandığı ülkemize döviz girdisini arttırabilir. 

Sahil kesimlerinde özellikle Ege Bölgesi’nde sıklıkla karşımıza çıkan deri ürün satışı dükkanları yeniden canlanabilir ve yaz ayları başta olmak üzere tüm yıl boyunca gelir elde edilebilir. 

Üstelik ihracat olanakları da takip edilirse deri ürünleri imalatı karlılığı arttırılabilir.

Geleceğin Sektörü Kozmetik: Makyaj Ürünleri İmalatı


Kozmetik ürünleri imalatı giderek daha karlı hale geliyor. Makyaj yapma yaşının düşmesi ve kadınların iş hayatına daha fazla entegre olup dış görünüşlerine önem vermek zorunda olmaları kozmetik firmalarının cirolarını arttırıyor. 

Üretim odaklı iş fikirleri arayışında olanlar ve kozmetik sektörüne giriş yapmak isteyenler özel bir marka çalışması yaptıkları takdirde bu iş fikrinin karlılığını yaşayabiliyor.

Geleceğe Odaklanan Üretim Fikri: Teknolojik Cihazlar


Ülke ekonomimizin gelişmesi ve girişimcilerin yüksek karlılık elde etmesi için büyük bir fırsat sunan teknolojik cihazlar, maalesef ki genellikle ithal ediliyor. En basit düzeneklere sahip olan cihazların dahi ithal edilmesi yerli imalatçılar için hem fırsat hem de handikap barındırıyor. 

Teknolojik cihaz üretimi yapılmaya başlandığında, kaliteli ürünler üretildiğinde ve marka bilinirliği arttırıldığında bu sektörde para kazanma hayali gerçekleşebiliyor.

İnşaat Sektörüne Üretici Bakışı; Yalıtım Malzemesi İmalatı


İnşaat sektörünün genişlemesi yalnızca projeyi hayata geçirenlerin değil inşaat malzemeleri üretenlerin de yüzünü güldürüyor. Yalıtım malzemeleri imalatı sanayi üretimi odaklı iş fikirleri arasında yer alıyor. Sürümden kazandıran bu iş fikri markalaştırıldığı takdirde büyük projelere satış yapma imkanını da beraberinde getiriyor.