18 Ağustos 2020 Salı

Geleceğin finans dünyası kripto para ile şekillenecek



SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ & UNUTMAYIN TEK GELİR KAYNAĞIMIZ REKLAMLAR & SİTEMİZİ GEZERKEN REKLAMLARA TIKLAYINIZ


X ve Y jenerasyonunun kripto paraya yoğun ilgisi kripto para ve blokzincir teknolojilerinin öne çıkmasını sağlarken Paribu, geleceğin finans dünyasında yerlerini almaları için geç kalmak istemeyen yatırımcıları çağırıyor



“Yarının dünyası bu. Paribu” mottosuyla çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin en yüksek hacimli dijital varlık işlem platformu Paribu, yarının dünyasında yerini almak isteyen, geleceği beklemek yerine inşa edenleri buluşturuyor. 

Yapılan araştırmalar kripto paranın geleceğin finans ve günlük yaşamında çok önemli bir yeri olduğu gösteriyor. Kripto paralara ise geleceğin iş insanları şimdiden adapte olmuş durumda.

KPMG’nin ABD’de gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre, 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 83’ü kripto paraların geleceğiyle yakından ilgileniyor. 25-34 yaş arasındaki (Y jenerasyonu) nesilden katılımcıların ise yüzde 71’i ilgi gösteriyor. 

Bununla birlikte Edelman araştırmasına göre ise belli bir gelir seviyesinin üzerindeki Y jenerasyonu katılımcıları, kripto parayı yatırım aracı olarak görürken, yüzde 25’i şimdiden kripto para sahibi, yüzde 31’i ise kripto paraya ilgi duyuyor. 

Sustany Capital’in araştırmasına göre ise Y jenerasyonundan katılımcıların yüzde 88’i kripto paralara bir yatırım olarak sahip olmak, yüzde 42’si ise tasarruflarında değerlendirmek istiyor.

Y Jenerasyonu Artan Serveti İle Yatırımını Artıracak
Coldwell Banker Global Luxury de 2019 yılının başlarında, önceki jenerasyonlardan Y kuşağına 68 trilyon dolar geçeceğini hesaplamıştı. 

Coldwell’in raporuna bakılırsa 2030 itibariyle Y kuşağı, bugün nüfusun sahip olduğu servetin beş katına sahip olacak. Bu da kripto paranın önümüzdeki dönemde katlanarak önem kazanacağına işaret ediyor.

Geleceğin dünyasını kaçırmak istemeyenler için global standartları belirleyen bir işlem hizmeti sunduklarını belirten Paribu CEO’su Yasin Oral, “Birçok neslin yoğun ilgi gösterdiği kripto para ekosistemine eğilim, eğitim ve kültürle birlikte daha da artacak. X ve Y jenerasyonları da daha fazlasını öğrenmek, finansal danışmanlardan daha fazlasını dinlemek istiyor. 

Bu sebeple Paribu olarak bu alanda sektörün öncü kurumlarına destek veriyoruz. Tüm toplumu bilgilendirmenin yanı sıra çocuk ve gençlerin eğitimi konusunda sorumluluk alarak onları yarının dünyasına hazırlıyoruz” dedi.

Paribu, IKSV Alt Kat’a destek olarak dezavantajlı genç, çocuk ve yetişkinlerin kültür sanat ile tanışmalarına olanak tanıyan çevrimiçi ve fiziksel aktivitelere destek veriyor. 

Istanbul Blockchain Women ile kadınların kripto para alanında daha fazla yer alması için çalışan ve birçok konu başlığında düzenlenen seminerlere destek olan Paribu, resmi blogu ParibuLog ile sektörde doğru bilginin kaynağı olmaya devam ediyor.


Kripto Paraların Geleceği


Kripto paralar gelişmiş şifreleme teknikleri kullanılarak oluşturulan ve yönetilen dijital bir para birimidir. Diğer adıyla dijital para, 2009'da Bitcoin’in doğuşuyla akademik bir kavram olmaktan “sanal” gerçekliğe sıçradı.

Bu para birimi daha sonraki yıllarda büyümeyi sürdürürken, 2013 yılının Nisan ayında önemli yatırımcı ve medyanın dikkatini çekti. Akabinde geçen iki ayda da 10 kat yükseldikten sonra bitcoin 266 dolarla rekor seviyeye ulaştı. Onun geleceği hakkında şiddetli tartışmaları fitili ateşlendi.

Bu alternatif para birimleri sonunda geleneksel para birimlerini destekleyecek ve bir gün dolar ve euro kadar her alanda kullanılabilecek mi? Yoksa bu para birimleri çok geçmeden alevi sönecek geçici bir solukluk mu? Bu soruların cevabı kendisinde gizli.

Bazı ekonomik analistler, kurumsal para piyasalarına girerken dijital para birimlerinde büyük bir değişiklik olacağını öngörüyorlar. Dahası, kripto paraların küresel borsalarda işlemlere tabi olma olasılığı var. Bu durum da blok zincirine daha fazla güvenilirlik katarak onların geleneksel para birimlerine alternatif olarak kullanımlarını arttırabilir.

Bazıları, kripto paraların ihtiyaç duyduğu şeyin doğrulanmış bir borsa yatırım fonu (ETF) olduğunu tahmin ediyor. Bir ETF, insanların yatırım yapmasını kesinlikle kolaylaştıracak. Ancak bazılarının otomatik olarak bir fonla oluşturulamayacağını söyleyen kripto paraya yatırım yapma talebinin hala olması gerekiyor.

Bitcoin'i Anlamak

Bitcoin kısaca işlem ve doğrulama gibi tüm işlevlerin ağ tarafından toplu olarak gerçekleştirilmesini sağlayan eşler arası teknolojiyi kullanan merkezi olmayan bir para birimidir.

Bu ademi merkeziyetçilik, BTC'i devlet manipülasyonu veya müdahalesinden arındırıyorken, en önemli şey, işlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak veya bir BTC değerini desteklemek için merkezi bir otorite olmaması.

Bitcoin'ler, karmaşık algoritmaları ve çıtırtı sayılarını çözmek için güçlü bilgisayarları gerektiren bir “madencilik” işlemi ile dijital olarak yaratılır.

Şu anda her 10 dakikada bir 25 BTC oluşturulmaktadır. 2140 yılına kadar ulaşılması beklenen rakam 21 milyon adettir. Bu özellikler BTC'i fiili bir para biriminden temel olarak farklı kılıyor.

“Kripto paraların hacmi 10 trilyon dolara tırmanabilir”

Bitcoin’in gelecekteki görünümü birçok ateşli tartışmanın konusu. Finansal medya sözde kripto-misyonerleri tarafından tartışmayı büyütürken, Harvard Üniversitesi Ekonomi ve Kamu Politikaları Profesörü Kenneth Rogoff, kripto savunucularının güçlü duygularıyla önümüzdeki beş yıl boyunca dijital para birimlerinin piyasa büyüklüğünü patlatabileceğini ileri sürüyor.  

Rogoff piyasaların hacminin beş yılda 5-10 trilyon dolara tırmanacağını iddia ediyor.

Misyonerler BTC'i dijital altın olarak görüyor. Yaşanılan yasal düzenleme gibi bazı sorunlara rağmen, lansmanından bu yana başarısı ve görünürlüğü, Litecoin, Ripple, Minchip vs. alternatif para birimleri ortaya çıkardı.

Günümüzde dijital para birimlerinin karşı karşıya kaldığı bazı sorunlar var, örneğin birinin dijital servetinin bir bilgisayar kazasıyla silinebileceği ya da sanal bir kasanın bir bilgisayar korsanı tarafından çalınabileceği gerçeği. Bu sorunlar teknolojik gelişmelerle zaman içinde aşılabilir.

Kripto para birimlerine yatırım yapmalı mısınız?

Üstesinden gelmesi daha zor olacak konular başında popüler hale geldikçe daha fazla yasal düzenlemelere tabi tutulması yer alabilir. 

Ancak bu para birimlerinin, tüketiciler arasında ilk önce yaygın kabul görmeleri gerekiyor. 

Bununla birlikte, geleneksel para birimleri ile karşılaştırıldığında görece karmaşık olmaları ve teknolojik açıdan usta olanlar hariç çoğu insanı caydırmakta.

Dijital paralara yatırım yapmayı düşünüyorsanız, yatırımınızı diğer herhangi bir yüksek spekülatif girişte yapacağınız gibi ele almak en iyisi olabilir. Başka bir deyişle, hepsi olmasa da, yatırımınızın çoğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunuzu kabul edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Topluluk kurallarına uygun şekilde yapın.Yapılan yorumlardan sayfamız sorumlu değildir.